szerző:
hvg.hu

Egy 1989-es tévéműsorban arról énekelt Bodrogi Gyula a fiával, miért szavazott a Fideszre. A „Gyuszi ül a fűben” című produkcióban elhangzott dalt posztolták ki szerda délelőtt Orbán Viktor Facebook-oldalára. Pártállástól, meggyőződéstől függetlenül érdemes megnézni a retró videót, a hozzá posztolt kommentekkel együtt.

Bodrogi Gyula a fiával, Ádámmal dalban tárgyalta ki a rendszerváltás idején, hogy a papa miért szavazott a Fideszre. „Az egyetlen nagy ok, 56 éves vagyok” – hangzott a fő érv, amely mellé az is társult, hogy „az életemből elloptak 40 évet”. A színész a dal szerint 16 évesnek érezte akkor magát, mert 56-ból levonta a 40-et.

A Gyuszi ül a fűben a rendszerváltás humorát jelenítették meg: Bodrogi Gyula és művésztársai az 1989-es pártalapítások idején a műsorban megalapították a saját kis „pártjukat”, az SZCSP, a Színes Csokornyakkendősök Pártját.

A Fidesz 28. születésnapjára kiposztolt dal születése idején más volt még a politikai atmoszféra, illetve a politikai kultúra: a pártpolitika például nem volt még szitokszó, és a demokratikus szabályok alapján létrehozott új pártok nem feltétlenül utasították el egymást csípőből. Ugyanakkor mindenkinek szíve joga Bodrogi Gyula és fiának dalát mai kontextusban értelmezni, ha úgy látja jónak.

28. Boldog születésnapot, Fidesz!

28. Boldog születésnapot, Fidesz!

Közzétette: Orbán Viktor – 2016. március 30.

A poszt alatt megjelenő kommentekre is érdemes egy kis időt szánni.

„Sok boldogságot és utólag is kellemes húsvétot drága miniszterelnök úr. Ne foglalkozzon az ellenzékes szavakkal, mi csak az ön szavát esszük!” – olvasható az egyikben.

„Hajrá Viktor! Nagyon köszönjük önzetlen, önfeláldozó SZOLGÁLATODAT!” – írják egy másikban.

„Remélem, hogy megéred azt a kort, mint amennyinek most látszol!” – szólt hozzá egy hölgy, bár nem tudni, pontosan hogyan értette ezt.

Negatív komment alig akad, és azokra is többen tüzelnek vissza. Igaz, arra a megjegyzésre, hogy „inkább a rablást kéne befejezni”, valamiért senki sem reagált egyelőre. 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!