szerző:
hvg.hu

A főváros addig kapja a havi 500 milliós összeget, ameddig nem születik meg az elővárosi közlekedés átvételéről szóló végleges megállapodás. Az összeg várhatóan csak a költségek felére lesz majd elegendő, de a kormány megígérte Tarlósnak, hogy később elszámolnak a pénzzel.

"Lehet, hogy nem lesz olyan egyszerű az elszámolás. A lényeg, hogy a pénzt megkapjuk" – mondta Tarlós István a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén, miután megszületett a megállapodás arról, hogy a főváros hat hónapig havi félmilliárd forintos összeget kap a kormánytól, ameddig nem születik meg az átvételről szóló végleges megállapodás.

Tarlós eredetileg 1 milliárd forintos havi előleget szerettek volna kérni a kormánytól, mivel  tavaly 15,9 milliárd forintba került az agglomerációs közlekedés, vagyis a havi 500 milliós előleg kevesebb mint a fele a valós kiadásoknak.

Ennyit viszont nem adott a kormány, csak megígérték, hogy később elszámolnak a kiadásokkal. Tarlós István erre úgy reagált, hogy majd elszámolás után mondja el véleményét a mostani megállaodásról.

A közgyűlés arról is döntött, hogy a tranzitzónák létrehozása és működtetése során felmerült többletköltségek megtérítése miatt 97 millió 766 ezer forint forrást biztosít a fővárosi önkormányzat a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) Zrt., Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt., a FŐKÉRT NZrt., a Fővárosi Vízművek (FV) Zrt. és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) részére. A migrációs helyzet kezelésére az FCSM 18,6 milliót, az FKF 64 milliót, a FŐKERT 6,3 milliót, az FV pedig 1,3 millió forintot kapott.


HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!