szerző:
hvg.hu

Tarlós szerint a szálló megszüntetésének semmi köze a Tiborcz-féle szállódaépítéshez.

A főváros szerdán úgy döntött, hogy felmondja az Oltalom Karitatív Egyesülettel kötött ingatlanhasználati szerződést, ami azt jelenti, hogy megszűnik a V. kerületi, József nádor téri, 64 személyes női átmeneti hajléktalanszálló. A szerződést még 2000-ben kötötte határozatlan időre a főváros az egyesület.

A szálló lakói a IX. kerületi Gyáli úton található munkásszálló egyik emeletén kialakított 64 személyes helyiségbe költözhetnek át.

Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes azt mondta, hogy számos panasz érkezett a szálló miatt. Nem ideális, hogy a belváros szívében, egy bérházban működik egy nem túl jó állapotban lévő hajléktalanszálló – mondta Bagdy.

A 444.hu úgy tudja, hogy a József nádor térre egy luxusszálloda épül majd, ezért is kezdték meg az 525 férőhelyes mélygarázs építését. A szálloda az üresen álló Postabank-székházban lehet, amit jelenleg az AMX Nador House Kft. tulajdonában van. A szóban forgó vállalkozás a miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető: a társaság résztulajdonosa ugyanis az a BDPST Zrt., amelynek cégbírósági bejegyzéséhez Tiborcz fizette be az illetéket.

Tarlós István főpolgármester szerint viszont csak hangulatkeltés, hogy összekapcsolják a szerződés felmondását a szállodaépítéssel. Hozzátette, ha elkészül az új szállás, akkor a lakók képviselőit meghallgatják, hogy az új létesítmény jobb-e, mint a József nádor téri.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!