szerző:
hvg.hu

Egy nap, öt hír - amiről mindenki beszél: Kiss László mindenről lemondott, Mészáros Lőrinc autókereskedőnek állt, L. Simon László a Budai Várba vinné a koronát, szakértők nem hiszik a kormány magyarázatát a nagy kibertámadásról, és megismerhettük a világ legfurcsább szakmáit. Bónusz, hogy kijött az új Star Wars-film első előzetese.

Miután szerdán az úszószövetség vezetősége - Cseh László nélkül - kiállt mellette és nem váltotta le, az 1961-ben csoportos nemi erőszakért elítélt Kiss László a csütörtök reggelt még szövetségi kapitányként kezdte, de ideges volt - trágár stílusban küldött el egy riportert - a százhalombattai közgyűlés ülése miatt, amelyen az volt a téma, maradhat-e a város tiszteletbeli alpolgármestere. Közben aláírásgyűjtés is indult az ő és Gyárfás Tamás úszószövetségi elnök lemondatásárt, az úszószövetség egyik nagy szponzora elzárta a pénzcsapot, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter viszont nem kívánt pálcát törni Kiss felett. Bár Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap publicistája megvédte Kisst, G. Fodor Gábor, a kormányzati hirdetésekkel kitömött 888.hu vezetője ezzel nagyon nem értett egyet. Szóval, csapkodtak a villámok Kiss körül, így mielőtt a százhalombattai képviselők dönthettek volna, írásban lemondott az alpolgármesterségről. Nem sokkal ezután pedig bejelentette - "levéve a terhet az úszószövetségi vállakról" -, hogy szövetségi kapitány sem lesz ezentúl, viszont perújítás szeretne, mert szerinte nem követte el, amiért elítélték. Kinéz még, hogy a battaiak elveszik díszpolgári címét és róla elnevezett uszodájukat is átkeresztelik. A világ sportéletében a hasonló botrányokat egyszerűbben kezelik, Bob Hewitt ausztrál-dél-afrikai egykori teniszsztár például mostantól azt a kétes dicsőséget tudhatja magáénak, hogy ő az első, akit eltávolítottak a Nemzetközi Teniszhírességek csarnokából.

A hvg.hu tudta meg, milyen új üzletbe vág bele Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor barátja és Felcsút polgármestere. A gázszerelés, közműépítés, húsipar, mezőgazdaság és sok egyéb után nem másról van szó, mint egy autószalonról, amelynek neve Mészáros M1 Autókereskedés lesz.

Részletes magyarázatot küldött megkeresésünkre a Belügyminisztérium a péntek-szombati kiberterror-támadás ügyében, amely órákra megbénította a kormány és az MTA honlapját. A korábbi közlésekhez képest a válasz szakmainak tűnik, de egy banánhéjon megint elcsúszott a magyarázat – a szakértők szerint egyszerűen nem merik megmondani az igazat, egyikük azt mondta:„Fenntartom, hogy félrekonfigurálás vagy nem várt látogatói roham volt a háttérben, csak persze ezt szégyellik bevallani”.

L. Simon László államtitkár, a Várnegyed – állítólag 200 milliárd forintnál kevesebbe kerülő - megújulásának felelőse a projektet azzal koronázná meg, hogy felvinné oda a koronát is, amely most az Országgyűlésben van, amióta odavitte az első Orbán-kormány a Nemzeti Múzeumból. L. Simon ezt egy háttérbeszélgetésen mondta, amelyről a nol.hu számolt be. De kiderült, hogy erről az ötletről a kormány még nem foglalt állást. A Budai Vár rekonstrukciójának tervei nagy viharokat kavarnak az építész-várostervező szakmában, itt az ellenzők, itt pedig a támogatók érveiből olvashatnak.

Kígyóméregfejő, szájszagelemző, profi nyoszolyólány, jéghegyvontató, profi gyászoló, kutyák szörfoktatója - csak néhány a  legbizarabbnak tartott foglalkozások közül. Ebben a cikkünkben talál még egy párat, természetesen részletes leírással. Ha tud mondani példát az alábbiaknál is extrémebb foglalkozásra, kérjük írja meg az [email protected] címre!

A nap képe ezúttal több képből áll, merthogy kijött a készülő új Star Wars-film első előzetese:

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!