szerző:
hvg.hu

Megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégek nyertek a MÁV két közbeszerzésén, amelyeken új farmerruházatot, illetve új formaruhákat rendeltek.

A MÁV Szolgáltató Központ Kft. 210 millió forint értékben kiírt nyílt közbeszerzését "farmerruházat beszerzésére a MÁV-csoport részére" a nyíregyházi "Pro-Team" Rehabilitációs Közhasznú Nonprofit Kft. nyerte el, vagyis ők szállíthatják a vasutasoknak a továbbiakban a farmereket. A cég megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztat és honlapja szerint eddig a textiliparban csak rongyszőnyegekkel, ágyneműkkel és lakástextilekkel vettek részt, de referenciáik szerint korábban már szállítottak "seprűipari termékeket" a MÁV-nak.

Az ajánlattevők, a Pro-Team és a másik jelentkező konzorcium a 210 millió forintos keretszerződésből 147 millió forint + áfa erejéig vállaltak lehívási kötelezettséget, a keretösszegből elvileg 4550 különböző méretű farmeröltözékre (dzseki, nadrág, térdnadrág) lesz elég.

A másik ajánlattevő, a Kézmű Fővárosi Kézműipari Közhasznú Nonprofit Kft. és az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. konzorciuma a Pro-Teammel szemben az új egyen- és formaruhára,  esőköpenyre, vízhatlan átmeneti- és téli (hegesztett/ragasztott) kabátra, kendőre és nyakkendő beszerzése kiírt 314,6 milliós közbeszerzést nyerte meg. Mindkét cég megváltozott munkaképességűeket, illetve fogyatékossággal élőket foglalkoztat, a Kézmű honlapja szerint a két cég együtt az ország legnagyobb megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató állami tulajdonú társasága. Van már tapasztalatuk formaruhák és egyenruhák készítésében is.

A közbeszerzés leírása szerint az ajánlatkérők a formaruhák elkészítését 242 millió + áfáért vállalták, ebből 2600 férfi télikabát, 1200 férfi átmeneti kabát, 600 női télikabát és átmeneti kabát, 14 600 férfi esőköpeny és 3400 női esőköpeny jön ki, valamint 10 560 nyakkendő és 7000 kendő.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!