szerző:
hvg.hu

"Esztétikai állapotuk" miatt is ítéltek kivágásra fákat az Orczy-kertben a nyilvánosságra hozott engedély szerint.

Erőss Gábor, a PM józsefvárosi képviselője a blogján tette közzé az V. kerületi kormányhivatal határozatát, amely engedélyezte az újabb 145 fa kivágását az Orczy-kertben.

A határozatban az olvasható, hogy 84 fát azért akarnak kivágni, mert "egészségi, esztétikai állapotuk, vagy környezetre való veszélyességük" indokolja ezt, vagyis a 84 fa között vannak olyanok is, amiket azért kellene kivágni, mert nem elég szépek.

További 62 fát "új épület elhelyezése és az azzal összefüggésben tervezett környezetrendezés miatt" akarnak kivágni.

A kivágandó fák között vannak többek között juharfák, diófák, bálványfák, hársfák, vadgesztenyefák, kőrisfák, fenyők és akácfák is.

Erőss már Szabó Marcellhez, a jövő nemzedékek ombudsmanjához fordult az ügyben, aki egy állásfoglalást is kiadott a famészárlás ellen.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!