szerző:
hvg.hu

De ha kell a pénz a milliárdosnak, akkor visszafizetik a fideszesek, üzeni a miniszterelnök Lázár Jánoson keresztül.

Kovács Zoltán kormányszóvivő továbbra sem árulta el, hogy milyen összegű Soros-ösztöndíjat kapott a kilencvenes években. A csütörtöki kormányszóvivői sajtótájékoztatón a Népszabadság újságírója kérdezett rá erre, de Kovács azzal védekezett, hogy a jelenlegi kormányszóvivői pozíciójának és a korábbi civil életének – amelyből nyolc évet töltött Soros-ösztöndíjasként – semmi köze nincs egymáshoz.

Lázár János is közbeszólt, ő azt mondta, direkt megkérdezte erről az egykor ugyancsak külföldi Soros-ösztöndíjjal tanuló Orbán Viktortól, mire a miniszterelnök azt válaszolta, hogy ha Soros Györgynek annyira kell az a pénz, akkor a fideszesek hajlandóak visszafizetni.

Ezek után feltették a kérdést Kovácsnak, hogy ha Soros nem jelentkezik, vagy nem ír sms-t, akkor magától nem is gondolja-e, hogy visszafizeti a pénzt, de ő azt válaszolta, hogy nem, és még nem jött üzenet.

Arra a kérdésre, hogy ízlésesnek gondolják-e azt, hogy azt az embert támadják, akinek a pénzét elfogadták, Lázár azt felelte, ő azt nem gondolná ízlésesnek, ha Soros elvárná, hogy a pénzért cserébe a fideszesek csak az ő véleményével értsenek egyet.

A kormányszóvivői sajtótájékoztatón Lázár arról is beszélt, hogy miért állnak szemben Sorossal menekültügyben.

A sajtótájékoztatón elhangzottakról részletesen itt olvashat.