szerző:
hvg.hu

De ha kell a pénz a milliárdosnak, akkor visszafizetik a fideszesek, üzeni a miniszterelnök Lázár Jánoson keresztül.

Kovács Zoltán kormányszóvivő továbbra sem árulta el, hogy milyen összegű Soros-ösztöndíjat kapott a kilencvenes években. A csütörtöki kormányszóvivői sajtótájékoztatón a Népszabadság újságírója kérdezett rá erre, de Kovács azzal védekezett, hogy a jelenlegi kormányszóvivői pozíciójának és a korábbi civil életének – amelyből nyolc évet töltött Soros-ösztöndíjasként – semmi köze nincs egymáshoz.

Lázár János is közbeszólt, ő azt mondta, direkt megkérdezte erről az egykor ugyancsak külföldi Soros-ösztöndíjjal tanuló Orbán Viktortól, mire a miniszterelnök azt válaszolta, hogy ha Soros Györgynek annyira kell az a pénz, akkor a fideszesek hajlandóak visszafizetni.

Ezek után feltették a kérdést Kovácsnak, hogy ha Soros nem jelentkezik, vagy nem ír sms-t, akkor magától nem is gondolja-e, hogy visszafizeti a pénzt, de ő azt válaszolta, hogy nem, és még nem jött üzenet.

Arra a kérdésre, hogy ízlésesnek gondolják-e azt, hogy azt az embert támadják, akinek a pénzét elfogadták, Lázár azt felelte, ő azt nem gondolná ízlésesnek, ha Soros elvárná, hogy a pénzért cserébe a fideszesek csak az ő véleményével értsenek egyet.

A kormányszóvivői sajtótájékoztatón Lázár arról is beszélt, hogy miért állnak szemben Sorossal menekültügyben.

A sajtótájékoztatón elhangzottakról részletesen itt olvashat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!