szerző:
Népszabadság

Balatonfüreden szerzett luxusingatlant a főügyész. A családban ő sem keres rosszul, de a feleségéhez képest csak szinte aprópénzt.

Balatonfüreden szerzett egy újabb ingatlan a legfőbb ügyész, értesült a Népszabadság, de az nem szerepel Polt Péter vagyonnyilatkozatában. Mivel a saját homokos parttal és wellnessrészleggel is felszerelt apartmanházakban szerzett lakást csak idén vette Polt, ezért csak a jövőre esedékes bevallásában fogja feltüntetni, indokolt a lapnak. A lap úgy számolt, 70 millió forintba került az új lakás, de Polt azt állítja, olcsóbban jutott a lakáshoz. A legfőbb ügyész összesen négy ingatlant szerepeltet a vagyonnyilatkozatában. Tavaly 25,6 milliós bére volt az ügyészségtől, és 630 ezer forint egyéb bevétele származott oktatásból. Felesége jóval többet keres nála: Polt-Palásthy Marianna bruttó 5 millió forintot keres a jegybank személyügyekért felelős ügyvezető igazgatójaként, ezenkívül az MNB botrányokba keveredett PADA alapítványának felügyelőbizottsági elnöke is, illetve egy másik jegybanki alapítvány, a PADMA, és a szintén jegybanki eredetű Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. felügyelőbizottságának is a tagja.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!