szerző:
hvg.hu

Az Együtt kivizsgáltatná, honnan volt Polt Péternek 70 milliója a balatonfüredi apartmanja, és hogyan juthatott hozzá jutányos áron.

Polt Péter adjon számot arról, hogy milyen jövedelmekből vett 70 millió forint értékű balatoni luxuslakást – követeli az Együtt.

A párt azt szeretné, ha Polt Péter legfőbb ügyész nyilvánosságra hozná azt is, hogy neki, illetve közeli hozzátartozóinak milyen ingatlanok vannak még a tulajdonukban, és ezeket mikor, milyen forrásokból, milyen legális jövedelmekből szerezték.

Az Együtt szerint ugyanis fontos tisztázni azt is, hogy Polt Péter kitől vásárolta a luxuslakást, és származhatott-e bármiféle, Polt Péter pozíciójához köthető előnye az eladónak abból, hogy Polt Péter saját bevallása szerint is áron alul szerezhette meg az ingatlant.

A párt szerint Polt Péter családi kapcsolatai felvetik annak gyanúját, hogy a legfőbb ügyész személyesen elfogult, és érintett a Fidesz közeli korrupciós ügyekben, ami amellett, hogy felveti a tisztességtelen vagyonszerzés és hivatallal való visszaélés gyanúját, zsarolhatóvá is teszi őt. Polt egyébként már közölte, hogy szerinte nem aggályos, hogy a feleségének az MNB-alapítványokban volt pozíciója, és ezért lemondani sem akar, de Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke által indított egyik perben nem cáfolták, hogy az ügyész lánya a Quaestor-elnök személyi titkárával járt.

A párt ezért vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez a legfőbb ügyész ellen az adóhatóságnál, illetve a parlamenttel is kivizsgáltatná a főügyész vagyonát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!