szerző:
hvg.hu

Az ingyenes napilapnál végelszámolás lesz. A dolgozókat várhatóan július közepén küldik el.

Ma délután jelentették be az ingyenes napilap munkatársainak, hogy kedden jelenik meg az utolsó lapszám - értesült a hvg.hu. Információnkat megerősítette Hivatal Péter, a Metropol kiadó vezetője. Azon kívül azonban, hogy végelszámolás lesz, többet nem árulhatott el.

Úgy tudjuk, tavaly ősszel Fonyó Károly, a Metropol Media Zrt. vezérigazgatója ősszel még azt ígérte, a 18-as választásokig kitartanak. Az újság Simicska Lajos érdekeltségébe tartozik. Kerestük Fonyó Károlyt, hogy a döntés okát megtudjuk, de egyelőre nem értük el. Válaszával a cikket frissítjük. A Népszabadság azt írja, Fonyó azért döntött így, mert nem akart adósságot hagyni maga után, minden alkalmazottját, beszállítóját ki akarja fizetni.

Péter Márta Magdolna a hvg.hu-nak azt mondta, várhatóan július közepén kezdik meg a létszámleépítést - a csoportos leépítést előbb be kell jelenteni a munkaügyi központnál. A Munka törvénykönyve alapján járnak majd el, mindenkinek a szerződése szerinti, vagy az ott töltött idő alapján járó végkielégítés jár, remélhetőleg a végelszámolásban rendelkezésre áll majd a fedezet - tette hozzá.

Habony lapja a vetélytárs

Az ingyenes napilappá alakult Lokál - amelyet a Metropol helyett osztogatnak a BKV-n - júniusban jelent meg első számában rögtön nekiment Spéder Zoltánnak. A 150 ezer példányszámban osztogatott lapot a Modern Media Group adja ki, a társaság Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó és Győri Tibor, Orbán Viktor jogi tanácsosának közös médiacége.

A 444.hu korábban azt írta, piaci hírek szerint a Metropolt próbálták volna eladni, de a lap újrapozícionálásában is gondolkodtak.

Simicska nemrég megszabadult a Class FM-től is: az utolsó évben 1,5 milliárd forint osztalékot vett ki, majd eladták a Sláger Rádió Zrt.-nek. Úgy tudni, a Magyar Nemzethez ragaszkodik, és Csintalan Sándor a HVG-nek adott interjújában ugyancsak azt mondta: első kézből tudja, hogy a tulajdonos nem árulja sem a Hír Tv-t, sem a Lánchíd Rádiót.

Class FM pusztán azért került amerikai kézbe, „mert csak a hülye nem látja, hogy Simicska Lajos tulajdonában biztosan nem kapná meg a működésének folytatásához szükséges frekvenciaengedélyt”. Úgy fogalmazott: „feltartott kézzel biztos nem vonulunk le a pályáról”.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!