szerző:
hvg.hu

Még a Fidesz alelnöke is rosszul lett attól a riporttól, ami Spéder Zoltánról ment le a Tényekben paparazzi fotókkal és az üzletember életének luxuskörülményeiről szóló hangulatelemekkel. Gulyás Gergely a Heti Válasznak adott interjújában hozzátette, hogy ettől függetlenül Spédernek számot kell adnia.

„A TV2 tudósításától felfordul a gyomrom, ráadásul nyilvánvalóan jogsértő is. Az ember nem kiérdemli a jog által védett méltóságát, hanem az vele születik. Ez azonban sem Spéder Zoltánnak, sem másnak nem ad felmentést az alól, hogy a tulajdonában álló pénzintézet működésének jogszerűségéről számot adjon” – mondta Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke az Andy Vajna-féle csatorna hírműsorában lement anyaggal kapcsolatban a lap legújabb számában. Az alelnököt arról a riportról kérdezte a hetilap, melyben Spéder Zoltánról paparazzi fotók jelentek meg, és az anyagban olyan megállapítások hangozttak el, hogy az iskolában "Spédernek jól ment a matek", vagy“ a Spéder testvérek ugyanolyan gyerekek voltak, mint mások".

A hvg.hu korábban megtudta, hogy a riportot az a Kunfalvi Nóra jegyzi, akinek korábban számos botrányriportja ment le a Tényekben, többek között a tanárlázadás vezetőjéről Pukli Istvánról vagy a Rogán Antal belvárosi ügyeit kiteregető Juhász Péterről, az Együtt politikusáról.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!