szerző:
hvg.hu

A Jobbik, kormányra kerülése esetén, 2018-tól nem fogja engedni, hogy Budapest vagy bármely hazai település utcáit ellepje az ilyen és ehhez hasonló deviancia – ezekkel a szavakkal reagált a homofób jobboldali párt a szombat délutáni Budapest Pride felvonulásra.

"A Jobbik Magyarországért Mozgalom budapesti szervezete mély felháborodással értesült arról, hogy a fővárosban ismét vonulhatnak a beteg, deviáns emberek, kiegészülve az erőszakos rendezőikkel. A toleranciát csak hírből ismerő, "melegfelvonulásnak" nevezett visszataszító és családellenes rendezvényt minden évben botrányok kísérik, perverz és vallásgyalázó elemek vesznek részt rajta, a hatóságok pedig tétlenül szemlélik a bűncselekményektől hemzsegő vonaglást” – hangsúlyozta a párt.

A

©

 Jobbik egyben értetlenségét fejezte ki a miatt, hogy sem a Fővárosi Önkormányzat, sem a kormány nem határolódik el a rendezvénytől. „Nem beszélve arról, hogy egy időre megbénítják a főváros közlekedését, és ellehetetlenítik azok életét, akik a rendezvény közvetlen közelében laknak” – aggódott a Jobbik.