szerző:
hvg.hu

Nyomozás indult egy bejelentés miatt, amely szerint egy veszprémi börtönőrnő ajándékokért cserébe kedvezményeket adott két elítéltnek, sőt, a bejelentő szerint az egyik fogollyal szexuális kapcsolatot is létesített - írta a Blikk.

Wellness-­hétvégéért, szépségszalon- és mozibérletért cserébe intézett el büntetés-félbeszakításokat, eltávozásokat és egyéb engedményeket két, többszörös visszaesőként ülő rabnak egy veszprémi börtönőrnő – állította egy névtelen bejelentő a Blikk szerint.

Az illető a lap szerint azt is leírta, hogy a börtönőrnő többször szexelt is az egyik fogollyal, és a kapcsolatot ő maga kezdeményezte.

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés miatt nyomoz az ügyben. "Hivatali helyzetével visszaélve elkövetett vesztegetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indult eljárás" – közölte a nyomozó hatóság, amely szerint a nyomozás jelenleg is folyamatban van, de az ügyben gyanúsítottkihallgatásra idáig még nem került sor.

Az egyik rabot hat évre ítélték rablásért, míg a másik elítéltet tíz év szabadságvesztéssel sújtotta a bíróság – tette hozzá a Blikk.

Egyik kollégájuk sem tudja elintézni egyes fogvatartottak büntetés-félbeszakítását, az eltávo­zásokat, mivel erről az intézetparancsnok több munkatárs javaslata alapján dönt – mondta a lapnak Szalai Tímea, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője. Azt mondta, minden büntetés-végrehajtási intézetben szigorú feltételek szerint zajlik az elítéltek jutalmazása és fenyítése is.

"Minden beérkező panaszt kivizsgálunk. Amennyiben felmerül valamelyik dolgozónk felelőssége, azonnal lépünk. Előfordul, hogy alaptalanul hurcolnak meg valakit a munkatársak közül" – tette hozzá a szóvivő.