szerző:
hvg.hu

A kormány felveszi a harcot a tudjukkik ellen, akik el akarják torzítani a gender szó eredeti jelentését, és minden eszközzel biztosítja, hogy a kormány vérkonzervatív álláspontja gyökeret verjen a társadalomban.

Zsák a foltját: a genderügyben mindig is éber Jobbik négy képviselője, a volt egri skinhead Sneider Tamás, a romákat csak "velünk élő migránsválság"-ként aposztrofáló Duró Dóra, az antiszemita megszólalásairól híres Hegedűs Loránt felesége és Mirkóczki Ádám írásbeli kérdést tett fel a kormánynak: „Mi a kormány álláspontja a társadalmi nemek eltörlését célul tűző ún. genderelméletről?”

A választ Balog Zoltán Emmi-miniszter megbízásából Rétvári Bence államtitkár adta meg, és csak azért nem nevezhető szórakoztatónak, mert elég rémisztő dolgok vannak benne.

Az utóbbi években (?) "bizonyos körök" igyekeznek eltorzítani a gender szó eredeti jelentését, kezd erősen Rétvári, és olyan elveket vallanak, amelyek adott esetben a nők-férfiak biológiai adottságait is megkérdőjelezik.

Ezek a bizonyos körök nem átallanak "évezredes nyelvi struktúrákat" akarni megváltoztatni, mint pl. semleges nemű névmásokat használni az angol vagy svéd nyelvben. Emellett "agresszív akciókat szerveznek a keresztény értékek ellen".

"Újabban a transzneműség érdekében alakult ki józannak már egyáltalán nem nevezhető erőteljes propaganda tevékenység (sic!)" mondja annak a kormánynak az államtitkára, amely jelenleg kvótanépszavazás ügyben alakított ki józannak már egyáltalán nem nevezhető erőteljes propagandatevékenységet.

Mindez távol áll a férfiak és nők közti társadalmi egyenlőség és egyenlő bánásmód megteremtésétől, mondja ki Rétvári, és a kormány krédóját is kimondja:

"Mi a biológia rendje szerinti természetesség talaján állunk."

Vagyis az erősebb visz mindent, másként nehéz ezt értelmezni.

Az Alaptörvény kimondja, hogy a férfiak és nők egyenjogúak, Magyarország pedig külön intézkedésekkel védi a családokat, gyermekeket, nőket, időseket és fogyatékkal élőket, a kormány törekszik az egyenlőség megteremtésére, a nők helyzetének javítására, punktum, mondja Rétvári. Más jogértelmezést a kormány nem fogad el, mint amit az Alaptörvény is kifejez.

Rétvári megemlíti, hogy az Alaptörvény védi a férfi-nő közti házasság intézményét. Rétvári érzékelteti, hogy a kormány folyamatos ostrom alatt van a kérdéskörben, de helytáll:

"a szexuális nevelés terén jelenleg is tapasztalható uniós és más nemzetközi nyomásgyakorlás ellenére – a kormánynak elegendő mozgástere van ahhoz, hogy saját elveit, értékeit érvényesítse".

Ezzel ellentétes dolgokkal folytatja "a szülőknek joguk van megválasztani a gyermeküknek adandó nevelést", de a NAT-ban megjelennek a családi életre nevelés kormányzati elvei, ahogy a több felsőoktatási intézményben zajló pedagógus továbbképző programban is megtalálhatóak, ezek ugyanis "tükrözik a kormányzat értékrendjét". Vagyis hátrébb az agarakkal, tisztelt szülő, állami oktatásban nincs más genderfelfogás, csak a kormányé.

Rétvári az utolsó mondattal még felteszi az i-re a pontot: "a köznevelés rendszerén túl a kormányzat civilszervezetek és egyházak, valamint a média bevonásával is törekszik érvényesíteni az említett elveket, elkerülve a szélsőséges elméleteket és ideológiákat". Totális kormányzati nyomulás van tehát genderügyben, megnyugodhatnak a jobbikos képviselők.

Egy olyan parlament képviselői, amelyben alig találhatóak nők, egy olyan kormány államtitkára, amelyben egy női miniszter sincs.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!