szerző:
hvg.hu

Régóta kedveli a VW Transporter kisbuszokat a miniszterelnök, azonban azt kideríteni, hány darab ilyen autót forgatnak miatta, nem is olyan egyszerű.

A Blikk volt kíváncsi arra, hogy pontosan kinek a tulajdonában állnak a kisbuszok, és hány darab van belőlük?

A lapnak annyit sikerült megtudnia, hogy egy járművet – szürke színűt – a Fidesz bérel Orbán számára, és magáncélokra használja a miniszterelnök. A többi hasonló Transporterről, amelyben többek közt Brüsszelben is fuvarozták, a TEK annyit elárult, hogy a járművek az ő tulajdonukban vannak, de azt nem árulta el, hány ilyen típusú kisbuszt használnak, illetve azt sem, ez milyen költségekkel jár.

Hogy Brüsszelbe miért kell saját autókat vinni, annyit reagáltak, hogy „az autók külföldi használatára akkor kerülhet sor, ha a külföldi társszervek és a helyi magyar külképviselet nem tud megfelelő gépjárművet biztosítani”.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!