szerző:
hvg.hu

Vezetékek gyulladtak meg a győri kórház egyik épületében a második emeleti álmennyezet alatt kedden kora délután. Két szintről mindenkit kimenekítettek. Úgy tudni, senki sem sérült meg, és időközben a tüzet is eloltották, az épületet átszellőztetik.

A győri kórház "B" épületének második és harmadik emeletét lepte el a füst. A győri, pannonhalmai és lébényi tűzoltók érkeztek a helyszínre, a két szintet kiürítették. Az oltás után megkezdték a szellőztetést és az épület átvizsgálását.

A kimenekített betegeket ideiglenesen egy szomszédos szárnyban helyezték el. A kórház dolgozói és a betegek visszamehetnek majd az épületbe, ha a tűzoltók befejezték az utómunkálatokat – írják a katasztrófavédelem oldalán.

A Kisalföld.hu tudósítása szerint összesen kilenc tűzoltóautó vonult a helyszínre. Az épületben megszólalt a riasztó. A kórházi dolgozók az épületen belül, egy elzárt folyosón maradtak. A füst a műtőbe is felment – értesült a lap.

A sürgősségi osztályról a kötöző környékéről is evakuálták az embereket, de pánik nem volt, mindenki jól van. A mentők közben hoztak új betegeket is, így az ellátásnak folytatódnia kell.

A központi sterilizáló folyosóján lévő villanyszekrény gyulladt ki, elektromos zárlat okozta a tüzet. Innen terjedt át az álmennyezetre, és ettől keletkezett nagy füst – olvasható a tudósításban, amely szerint a szomszédos sürgősségi osztályon most is tudnak betegeket fogadni, mert oda egy fém ajtónak köszönhetően nem terjedt át a füst.

A szintén szomszédos gyógyszerészeti osztályon is minden rendben van.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!