szerző:
hvg.hu

Tuzson Bence szerint a Jobbik nem akarja figyelembe venni az emberek akaratát. A Jobbik a letelepedési kötvények árusítását szabta beleegyezése feltételéül.

Kiakadt a Fidesz-frakció szóvivője, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára, Tuzson Bence a Jobbik ultimátumán. Tegnap Vona Gábor egyeztetett Orbán Viktorral az Alaptörvény módosításának feltételeiről, és azt mondta, csak akkor támogatja az amúgy Jobbik politikai egyetértését támogató ötletet, ha Orbán leállítja a letelepedési kötvények értékesítését, mint a bevándorlás másik eszközét. Az Alaptörvény módosítására a kormány minél nagyobb egyetértést szeretne tető alá hozni. Orbán nem értett egyet Vonával, ugyanakkor Lázár János rögtön megpedzette a Kormányinfón, hogy az ország felminősítése miatt át kell gondolni, hogy kell-e ez a forrásbevonási mód, amit a letelepedési kötvények jelentenek.

Tuzsont az MTI idézi: ő méltatlannak nevezte a kialakult helyzetet, és azt mondta, nem lehet "kufárkodásnak tekinteni" ezt az ügyet. "Azt gondoljuk, és talán feltételezhetjük is", a valós akarat az, hogy a Jobbik nem szeretné támogatni az alaptörvény módosítását, nem szeretné figyelembe venni az emberek akaratát, és végül nem fogja támogatni a módosítást.

Az MSZP nem támogatja a módosítást, emiatt Tuzson sajnálkozását fejezte ki.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!