szerző:
hvg.hu

A Magyar Idők úgy tudja, hogy megállapodott az MSZP és a DK a 18 budapesti egyéni választókerület felosztásáról. Állítólag 11 helyen MSZP-, 7 helyen pedig DK-politikus indulna a 2018-as választásokon, jelöltek is vannak már. A Magyar Nemzet szintén úgy tudja, hogy létezik a lista, hetekkel ezelőtt elkészült, de végleges döntés még nincs.

A Magyar Idők szombaton azt írta a birtokába került dokumentumra hivatkozva, hogy az MSZP és a DK különalkut kötött Budapestről. Gyurcsány Ferenc, Kunhalmi Ágnes, Molnár Zsolt és Molnár Gyula állítólag több körben is egyeztetett a listáról. A lap szerint a hozzájuk került dokumentum hitelességét öt szocialista politikus is megerősítette.

A Magyar Nemzet is úgy tudja, hogy létezik ez a lista, hetekkel ezelőtt elkészült már, de inkább csak két párt kívánságait tartalmazza, hivatalos döntés nincs még róla. A lapnak név nélkül nyilatkozó források ugyanakkor nem értették, miért kellett ilyen szintű táblázatot készíteni az egyeztetések ilyen korai szakaszában. Állítólag az sem tiszta, hogy ki adott mandátumot az MSZP nevében tárgyaló politikusoknak minderre. Hivatalos döntés erről az MSZP-nél nem született még ugyanis.

A szocialista párton belül a hírek szerint komoly vitákat szült a kiszivárgott anyag, és sokan meglepődtek az azokon szereplő neveken. Az egyik legnagyobb felháborodást az váltotta ki, hogy az Újpestet is magában foglaló választókerületben a lista szerint a DK-s Varju László indulna, pedig az a legerősebb szocialista fellegvárak között van.

A Magyar Nemzet több forrása is kifogásolta, hogy még az érintettek sem tudtak arról, hogy szerepelnek ilyen listán, vagy éppen ellenkezőleg, esélytelenek az indulásra.

Hivatalosan az MSZP és a DK is cáfolta a megállapodásról szóló hírt. Mindkét pártnál úgy fogalmaztak, hogy a Magyar Idők hazudik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!