szerző:
HVG

Újabb részleteket derített ki a HVG az amerikai hatóságok által körözött szaúdi olajmilliárdos, Ghaith Paharon magyarországi tevékenységéről.

A HVG cikkéből egyebek között az is kiderül, hogy Ghaith Pharaon szaúdi milliárdos miért védette le a francia Palais de Chasse nevet, azt ugyanis 2024-ig csak és kizárólag a Pharaon-Alfa Kft. használhatja a magyar szállodákra, illetve ezzel a márkanévvel csakis ez a cég reklámozhat vadászattal kapcsolatos szolgáltatásokat. A csütörtökön megjelenő cikkben arról is olvashat, hogyan függhetnek össze Pharaon hazai kastélyvásárlásai a nemrég benyújtott turisztikai törvényjavaslattal, amely 30 milliárdos adójóváírást ígér a kastélyrekonstrukcióra vállalkozók számára.

Egyre több jel utal arra is, hogy Orbán Viktor veje, Tiborcz István kapcsolatban állt a kétes hírű szaúdi üzletemberrel. Annak a BDPST Zrt.-nek a leányvállalatai vették meg a turai Schossberger- és a bodajki Hochburg-Lambert-kastélyt, amelynek bejegyzéséhez Tiborcz számlájáról utalták az illetéket, majd márciusban ez a cég adta el Pharaonék érdekeltségének a József nádor téri Postabank-székházat. Az már szinte apróság, és eddig is ismert volt, hogy Pharaon egyik cégének közös élelmiszert forgalmazó vállalkozása van a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal.

Ugyanakkor a Tiborcz–Orbán házaspár nemcsak Pharaon révén került közel a közel-keleti üzleti világhoz: a jordán Naffa család egyik tagja a Felcsúttal szomszédos Bodméron lakik, és szerepelnek a Magyar Narancs Tiborczékról elcsípett kávéházi fotóin.

Ghaith Pharaon magyarországi tevékenységéről szóló teljes cikkünket az e heti HVG-ben olvashatja!

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!