szerző:
hvg.hu

Lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a Budai Központi Kerületi Bíróság a nő ellen, aki halálra gázolt egy idős férfit hétfőn Zuglón, majd elhajtott. A Fővárosi Törvényszék közölte, hogy kétmillió forint óvadék ellenében megszüntették a nő előzetes letartóztatását, de nyomkövetőt kell majd viselnie.

A 85 éves férfit a Füredi úton gázolta halálra a nő hétfőn. Megállás nélkül továbbhajtott, majd a Híradó.hu értesülése szerint egy szépségszaloban ült két órával később, amikor megtalálták a rendőrök, és éppen műszempillát csináltatott. Az Audit, amit vezetett, kölcsön kapta. Az orvosszakértői vizsgálatok arra jutottak, hogy a baleset előtt kokaint fogyasztott.

©

A nő ellen halált okozó közúti baleset okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt indítottak eljárást, a Fővárosi Főügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatását.

A Budai Központi Kerületi Bíróság halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt egy hónapra elrendelte csütörtökön a nő előzetes letartóztatását, aki a helyszínről segítségnyújtás, valamint a rendőrség értesítése nélkül elhajtott, de később telefonon jelentkezett a rendőrségnél. A bíróság indokolásában egyebek mellett az állt, hogy a gyanúsított jelenléte csak kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható. Ráadásul a bűncselekmény minősítése súlyosbodhat a további nyomozás eredményeként – tették hozzá.

A gyanúsított védője azonban óvadék iránti kérelmet terjesztett elő, és indítványozta enyhébb kényszerintézkedés elrendelését.

A bíróság megállapította, hogy fennállnak az óvadék elfogadásának törvényi feltételei, ezért az előzetes letartóztatás elrendelése mellett helyt adott az erre irányuló indítványnak. Amint beérkezik a bíróságra az óvadék befizetéséről szóló értesítés, a gyanúsítottat azonnal szabadlábra kell helyezni – olvasható a Fővárosi Törvényszék közleményében.

©
©

A bíróság a kétmillió forintos óvadék elfogadását lakhelyelhagyási tilalom elrendelése mellett látta indokoltnak. A nő Budapest közigazgatási területét engedély nélkül nem hagyhatja el, tartózkodási helyét engedély nélkül nem változtathatja meg.

A végzés nem jogerős, a nő egyelőre előzetes letartóztatásban marad.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!