szerző:
hvg.hu

Bár Nagy Gábor Tamásnak több saját ingatlanja van, mégis havi 81 ezerért bérel önkormányzati lakást a budai Várban. A bérleti jogot nyílt pályázaton nyerte el. Piaci áron 200 ezer forintos havi bérleti díjat is kérhetnének a 71 négyzetméteres lakás használatáért.

Az I. kerület egyik reprezentatív részén, a Táncsics utca 23.-ban bérel egy 71 négyzetméteres önkormányzati lakást az I. kerület polgármester, Nagy Gábor Tamás – adta hírül a pénteki Magyar Nemzet.

A bérleti jogot Nagy Gábor Tamás még 2013-ban szerezte, havi 81 ezer forintot fizet a lakásért, miközben a környéken, például a szomszédos Nándor utcában 200 ezer forintért is találni hasonló méretű lakást, a Szentháromság téren pedig havi 370 ezret fizetnek egy ilyen ingatlanért. 

Igaz, az önkormányzatok ennél jutányosabb bérleti díjakat szoktak szedni az ingatlanjaik használatáért, és az önkormányzat is azzal érvelt a lapnak, hogy a polgármester "a piaci pályázaton" megajánlott bérleti díjat fizeti. A díj megállapításánál az önkormányzat a pályázó által megajánlott összeget, valamint a vállalt felújítás mértékét veszi figyelembe. 

©

A kerületi önkormányzat vagyonrendelete szerint a pályázatok elbírálásában nem vehet részt olyan személy, akinél felmerülhet az elfogultság. Kérdéses, hogy ki az a kerületben, aki elfogulatlanul döntene a polgármester pályázatáról.

Nagy egyébként életvitelszerűen lakik a Táncsics 23.-ban, bár van egy saját 69 négyzetméteres lakása is a XI. kerületben, Leányfalun pedig egy 3500 négyzetméteres telke üdülővel. A közelmúltban szűnt meg társbérlete egy másik, 158 négyzetméteres ingatlanban. Az I. kerületben bérelt lakás Nagy Gábor Tamás egyik vagyonnyilatkozatában sincs feltüntetve.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!