szerző:
hvg.hu

Szeptember vége óta börtönben van Kisléta polgármestere, hivatalosan azonban továbbra is ő a település első embere – írja a Magyar Narancs.

Bilincsben vezettette elő szeptember végén Madácsi Imrét, a kislétai polgármestert a bíró, amiért sorozatban nem jelent meg a saját büntetőügyének tárgyalásán. A férfit végül négy és fél év börtönre ítélték csalás miatt, egyúttal elrendelték az előzetes letartóztatásba helyezését. Védője fellebbezett, de még nem volt tárgyalás, így Madácsi továbbra is börtönben van – írja a Magyar Narancs.

Ennek ellenére a férfi továbbra is Kisléta polgármestere. A teendőit egyelőre az alpolgármester, Szabó László látja el.

A megyei kormányhivatal korábban már méltatlansági eljárást indított Madácsi Imre ellen, ennek azonban még nincs eredménye.

Igaz, a lap szerint a férfi már most sem lehetne polgármester, mivel 2015 elején a Debreceni Ítélőtábla felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki rá. Emiatt idén tavasszal meg sem választhatták volna, hiszen eleve azért volt szükség az időközi választás megtartására, mert tavaly novemberben a kormányhivatal egyszer már kimondta, hogy Madácsi méltatlan a polgármesteri címre. További részletek a Magyar Narancs oldalán.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!