szerző:
hvg.hu

A Belügyminisztérium új helyét is meg kell tervezni.

A Középülettervező Zrt. nettó 628 millió forintért készíti el a Belügyminisztérium budai Várnegyedbe költöztetéséhez szükséges terveket - írja az Átlátszó.hu. A BM az Országház utca 28-32. és az Úri utca 49-51. szám alatti ingatlanegyüttesekbe költözik.

A cégnek nem volt versenytársa, miután az érintett épületegyüttes tervdokumentációját is a cég jogelődje készítette több mint 50 évvel ezelőtt. Az, hogy a Belügyminisztérium is a Várba költözik, egy tavaly novemberi kormányhatározatból derült ki. A Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézeteinek költözniük kell.

Kitúr mindenkit a kormány a budai Várból?

Úgy tűnt, a Belügyminisztérium más épületbe költözik a Várba, de kiderült, összesen három épületet foglal el. Immáron a Régi Országházban is Pintér Sándor és adminisztrációja fog székelni. A kormány lassan az egész Várat elfoglalja.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!