szerző:
hvg.hu

Heteket ült a válaszon Nagy Gábor Tamás polgármester, de megérte.

Havi 81 ezer forintért bérel egy 71 négyzetméteres önkormányzati lakást a Várban a kerület fideszes polgármestere, Nagy Gábor Tamás – derítette ki a Magyar Nemzet novemberben. Később az Index arról írt, az egész pályáztatási rendszer átláthatatlan és titkos, az ellenzék szerint gyakorlatilag a polgármester dönti el a lakáspályázatok sorsát. Az eredmény ráadásul 5 évig titkos, a képviselő-testület csak akkor értesül a bérlő személyéről – illetve magáról a bérleti díjról –, mikor a bérleti szerződés meghosszabbításáról kell szavazni.

Így kiderült, hogy néhány ismertebb, vagy az önkormányzathoz kötődő ember is jutányos áron bérel a kerületben önkormányzati lakást, ahogy a polgármester akkori felesége is.

Nagy Gábor Tamás lakásbérlésére novemberben rákérdezett az I. kerület LMP-s önkormányzati képviselője, Gallowich Margit is, most kapta meg a válaszokat, amit az Index szó szerint közölt, ezt idézzük.

"Tisztelt képviselő asszony! Képviselői kérdéseire válaszolva, melyek a piaci alapú lakásbérlésemre vonatkoznak, az alábbiakról tájékoztatom.

1. Jogszerű-e?

Igen.

2. Igazságos-e?

Igen.

3. Méltányos-e?

Igen.

4. Etikus-e?

Igen.

Üdvözlettel: dr. Nagy Gábor Tamás, polgármester."

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!