szerző:
hvg.hu

A terem díszítése polgármesteri jogkör – ezzel az indokkal vetették le az I. kerület két ellenzéki képviselőjének asztaláról az általuk készített miniposztereket.

A csütörtöki testületi ülésre a DK-s Veres Dávid egy, a kerület bérbeadási botrányaira utaló poszterrel, a PM-es V. Naszály Márta pedig az önkormányzati költségekről szóló infografikával érkezett – írja az Index.

A papírokat az asztaluk elejére függesztették ki, hamarosan azonban az alpolgármester és a portás közölte velük, hogy szedjék le azokat. Arra hivatkoztak, hogy ez a polgármester, Nagy Gábor Tamás kérése, a terem díszítése pedig az ő jogkörébe tartozik.

A felek abban maradtak, hogy a papírok felkerülhetnek a képviselők laptopjainak hátára, a hamarosan megérkező polgármester azonban Veres Dávid gépéről levette, majd széttépte a posztert.

A lapnak nyilatkozva V. Naszály Márta azt mondta: a helyzetet méltatlannak, az érvelést nevetségesnek tartja.

Ha legközelebb furcsa ingatlanügyeiről kérdezik, válaszoljon úgy, mint a fideszes polgármester

Heteket ült a válaszon Nagy Gábor Tamás polgármester, de megérte.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!