szerző:
hvg.hu

Az orvosok és a takarítók felelősségét is kizárta a kórházi vizsgálat, miután napokig nem jöttek rá, hogy egy holttest van az egyik mosdóban.

Sem az orvosok, sem a takarítók nem felelősek, amiért a Jahn Ferenc Kórházban napokig nem tűnt fel senkinek, hogy egy halott van az egyik WC-fülkében – erre a megállapításra jutott a kórház belső vizsgálata. Mint írták, egy hajléktalan vesztette életét, aki a halálakor nem állt a kórház kezelése alatt, így

az intézmény szerint orvos-szakmai mulasztás kizárható.

De megvédték a takarítókat is: mint írták, a WC-fülkébe, ahol meghalt a beteg, nem lehet kívülről belátni, és mivel nem érkezett onnan riasztás, senki meg sem próbálta kinyitni. A hajléktalan nő legkorábban november 25-én, a pénteki normál munkaidő után zárkózhatott be oda, a holttestét pedig 27-én, vasárnap reggel találták meg. A kórház még azt is hozzátette: egy viszonylag eldugott helyen volt a mellékhelyiség.

Mindenesetre a vizsgálat után intézkedéseket tettek, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő - ígérték. A haláleset után átalakították a nyilvános, látogatóknak fenntartott mosdókat. Most már az alsó részek nem zártak a fülkéknél, és szükséghelyzetben kívülről is nyitható zárakat szereltek fel. A közleményben még azt is hozzátették:

kérjük a kórház betegeit és látogatóit, hogy vigyázzanak a mosdók épségére és tisztaságára.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!