szerző:
hvg.hu

Az Index értesülései szerint vasárnap lesz Bejrútban egy Dr. Ghaith Rashad Pharaon nevű üzletember gyászszertartása. Egyelőre nem lehet teljes bizonyossággal tudni, hogy az évek óta körözött és a korábban Magyarországon üzletelő milliárdosról van-e szó. Az Origo szerint róla van szó.

Helyi idő szerint vasárnap 13 órától 19 óráig lesz Dr. Ghaith Rashad Pharaon gyászszertartása a bejrúti Four Seasons Hotelben. Az Index munkatársa felhívta az ötcsillagos szállodát, ahol megerősítették az arab nyelvű gyászjelentés tartalmát, vagyis azt, hogy vasárnap délután családtagok és barátok búcsúznak egy szaúdi állampolgárságú, Dr. Ghaith Rashad Pharaon nevű embertől. 

A halálhírt egy arab üzleti élettel foglalkozó oldal Twitter-fiókjában közölték szombat hajnalban.

Arab és angol nyelvű híroldalakon azonban egyelőre nem jelent meg, hogy meghalt volna az FBI és az Interpol által 25 éve körözött olajmilliárdos - írja a lap. A Pharaonról szóló Wikipédia-szócikket is frissítették már a halálhírrel, de az oldal szerkesztői még nem hagyták jóvá. 

A Pharaonról szóló angol nyelvű Wikipédia-oldalt 2006-ban hozta létre egy Whiskey Pete nevű felhasználó, aki 2008 óta inaktív. A szócikkeiből látszik egyébként, hogy nagyon képben van az iszlamista terror finanszírozásával – írta korábban a 444. 

Az Index a nem megerősített információ ellenére valószínűsíti, hogy az itthon is ismert arab üzletember hunyt el. A lap érvei között szerepel az, hogy a vezetéknév és a keresztnév is stimmel, valamint a doktori cím. Emellett a Magyarországon üzletelő Pharaon évtizedek óta Bejrútban él vagy élt, vállalkozásainak székhelye is ott található.

Az Origo viszont azt írta, hogy nekik magyar kormányzati források megerősítették: Ghaith Rashad Pharaon meghalt egy bejrúti kórházban.

Nem tudja a kormány, jót tett-e Ghaith Pharaon a magyar gazdaságnak

Lapunk olvasóinak egynegyedét kifejezetten nyomasztja, hogy nincs módjában takarékoskodni nyugdíjas éveire. Tisztában vannak ugyanis azzal, hogy az állami nyugdíj semmire sem lesz elég.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!