szerző:
hvg.hu

Egy járművezető vette észre a kocsiszínben, hogy utasokkal együtt gurult be péntek reggel az épületbe a 4-es metró egyik szerelvénye, ő segített visszavinni azt a kelenföldi végállomásra. A Metróért Egyesület szerint az utasok nem voltak veszélyben, a BKV vizsgálja az esetet – hangzott el a szombati RTL Híradóban. A BKV-tól egyelőre senki sem nyilatkozott.

Nyár óta nincsenek járművezetők a 4-es metrón, a vezetőfülkéket is elbontották, a rendszer automatizált.

Péntek reggel hiába nyomogatták az utasok az ajtónyitó gombokat a kelenföldi végállomáson, nem tudtak leszállni, ehelyett a szerelvény kivette őket a kocsiszínbe.

A kocsiszínben észrevették, hogy utasokkal együtt érkezett be a szerelvény. Egy járművezető azonnal felszállt a vonatra, és az utasokat visszavitték a végállomásra – mondta a Metróért Egyesület elnöke.

Bíró Endre szerint az ügyben még tart a vizsgálat, de egyértelmű, hogy a hiba nem a szerelvényben, hanem az önvezető rendszerben volt. Az utasok nem voltak veszélyben – tette hozzá.

Pénteken volt egy másik üzemzavar is: a 4-es metró szerelvényei két órán át nem álltak meg a II. János Pál pápa téren. A vizsgálatból kiderülhet, volt-e köze egymáshoz a két meghibásodásnak.

Az RTL Híradó is, akárcsak a hvg.hu pénteken, írásban tette fel kérdéseit a BKV-nak, de választ ők sem kaptak egyelőre.

Metróért Egyesület: Remízbe vitte az utasokat a 4-es metró

A Metróért Egyesült értesülése szerint a 4-es metró egyik szerelvénye a járműtelepre ment ki péntek reggel az utasokkal együtt. A BKV-tól egyelőre nem erősítették ezt meg.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!