szerző:
MTI

Noha helyenként már elég vastag.

A korábbi töredezések miatt nem egyenletes a Balaton jégfelülete. Bár a szabaddá vált vízfelületek a nagy hideg miatt újra befagytak, ezeken a területeken a jégvastagság még nem éri el a 10 centiméteres vastagságot, vagyis nem biztonságos. Fonyódtól nyugatra ráadásul kisebb hódara is hullott, ami eltakarja a jég egyenetlenségeit.

Így, noha Siófoknál ma már 13 centiméteres jégvastagságot mértek, a vízi rendészet továbbra sem ajánlja téli sportolásra a Balaton jegét. A következő napokban iviszont továbbra s hideg időjárásra és ezzel a balatont jég vastagodására lehet számítani.

A vízi rendészet tudomása szerint az önkormányzatok még sehol nem jelöltek ki hivatalos jégpályát a Balatonon, mivel nem találtak kellő nagyságú, repedésmentes, sima jégfelületet. 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!