szerző:
MTI

Az áramfogyasztás döntött rekordot, szerdán a rendszerterhelési adat meghaladta a 6800 megawattot a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. adatai szerint.

A korábbi rendszerterhelési rekord 2016. december 8-án volt, 6749 megawattos. A MAVIR már akkor figyelmeztetett: ha tartós lesz a szokatlanul hideg időjárás, hamar megdől majd a csúcs.

A hivatal akkor a szokatlanul erős hideggel és az ünnepi díszkivilágítással magyarázta az áramfelhasználás megugrását.

Téli hétköznapon a csúcsidei rendszerterhelés általában 6000-6600 megawatt között változik.

Áramfelhasználási rekord dőlt Magyarországon tegnap

Többször is túllépte a hazai áramfogyasztás az óránként 6700 megawattot, ami abszolút rekordot jelent. A csúcsfogyasztás oka a hosszan tartó hideg és a karácsonyi díszkivilágítás lehet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!