szerző:
hvg.hu

A miniszterelnök Diego Maradona mellett töltötte el a zürichi FIFA-gálát, és azt mondja, nem miniszterelnökként van ott.

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia volt sajtófőnöke, Szöllősi György immár a Nemzeti Sport főszerkesztőjeként készített egy rövid interjút Orbán Viktorral, az akadémia alapítójával, arról, hogy a FIFA hétfői zürichi Aranylabda-gáláján Diego Maradona mellett ült.

Orbán azt mondja, ő csak azért ülhetett ott, a Puskás Öcsi bácsinak járó helyen, mert Puskás székét fenntartották a róla elnevezett akadémia alapítójának, ami éppen Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint tehát miniszterelnökként nem kapna meghívást, mert miniszterelnökök nem járnak a FIFA-gálára.

Arról is beszélt, hogy Maradonával beszélgetni nem tudtak, mert az isteni Diego nem tud angolul, Orbán meg nem tud spanyolul. Amúgy azt mondta róla, hogy az ő generációjának

Maradona olyan, mint Nemo kapitány,

aki mindent meghódít, mindent elér, de mégis megközelíthetetlen.

Megemlítette, hogy bár egyelőre magyarokat csak Öcsi bácsi miatt hívnak erre a gálára, reméli, hamarosan az új magyar Puskások is eljutnak a világhírnévig.

Arról, hogy a viszonylag ismeretlen, malajziai Mohd Faiz Subri nyerte a legszebb gólnak járó Puskás-díjat, Orbán úgy vélekedett, egyetért a szurkolók döntésével.

Egyébként

Puskás is megmondta, hogy a futball mindenkié.

Annyit tett még hozzá, hogy informálisan egyeztetett több befolyásos sportvezetővel, és arra kérte őket, hogy támogassák Budapest 2024-es olimpiai pályázatát.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!