szerző:
hvg.hu

Egy jégtörő és két uszály gondoskodik arról, hogy jégtorlasz ne gátolja a paksi atomerőmű hűtővízellátását – írta a Paksi Hírnök.

Az atomerőmű hetekkel ezelőtt – amikor megérkeztek az előrejelzések a mostani időjárásról – felvette a kapcsolatot a Bajai Vízügyi Igazgatósággal, amely készenlétbe helyezett két uszályt és egy jégtörő hajót – közölte kedden a Paksi Hírnök szerint Kovács Antal kommunikációs igazgató.

"Ezek, amikor elérkezett az idő, meg is érkeztek" – tette hozzá. Kovács Antal szerint a két uszály biztosítja, hogy a jégtáblák ne ússzanak be a melegvizes csatornába.

Egyéb intézkedéseket is tettek, például a melegvizes csatornából visszakeverik a vizet és ezzel megoldják, hogy a hidegvizes csatorna is jégmentes legyen.

Arról is beszélt, hogy a hűtővíz alacsony hőmérséklete még javít is a blokkok hatásfokán, ezért azok névleges teljesítmény felett üzemelnek, az alacsony vízhozam sem okoz gondot, van elegendő víz a Dunában.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!