szerző:
hvg.hu

Nem fog csökkenni a migráció, de Brüsszelből továbbra sem számíthatunk megoldásra a migránsokkal kapcsolatban – közölte Orbán Viktor a határvadász-képzés első ütemében részt vevő állomány eskütételén. A magyar határvadászok szerinte Európát is védik.

Európát is védik, ahogy mifelénk az utóbbi ötszáz évben lenni szokott – mondta Orbán Viktor az új határvadászoknak az eskütételük után.

"A naivitás, az illúziók és az erélytelenség korszaka lezárult Európában", abból kell kiindulni, amit látunk, nem abból, amit látni szeretnénk – tette hozzá.

Szerinte a migránsok áldozatok is, az embercsempészek, a beengedést ígérgető európai politikusok áldozatai is, de nem engedhetjük be őket Európába.

"Az emberi jogok sehol sem írják elő a nemzet öngyilkosságot" – közölte Orbán, aki szerint terroristák is lehetnek a menekültek között.

Az illegális bevándorlás és a korlátlan migráció a mindennapok biztonságát, a kultúránkat és a gazdasági eredményeket is veszélyezteti, megvédjük hazánk határát – mondta a kormányfő.

Azt mondta, a honvédség és rendőrség munkájának köszönhetően Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország Európában, nálunk "nem hajtanak teherautóval az ünneplők közé", de ez szerinte nem jelenti azt, hogy velünk nem fordulnak elő hasonló szörnyűségek.

Brüsszel továbbra is el akarja osztani az illegális migránsok kétmilliós tömegét, a migráció nem fog csökkenni, de Brüsszelből továbbra sem számíthatunk megoldásra – tette hozzá.

A bátorságukat a miniszterelnök szerint a határvadászok otthonról hozták magukkal, és a bátorság tartotta meg Magyarországot ezer éven át, erre alapozzuk a jövőt is.

"Az önök bátorsága a magyar emberek biztonságának alapja" – mondta Orbán az esküt tevőknek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!