szerző:
hvg.hu

Schiffer András röhejesnek tartja, hogy a felperes sem a keresetben, sem a tárgyaláson nem tudta pontosan idézni azt a nyilatkozatát, ami alapján személyiségi jogi pert indított ellene. Le is fújták a tárgyalást.

25 perc után véget ért szerdán a tárgyalás abban a személyiségi jogi perben, amelyet Andy Vajna indított Schiffer András volt LMP-társelnök ellen. Vajna ügyvédje 15 nap haladékot kért a bíróságtól, hogy pontosan tudja itdzni Schiffer kifogásolt mondatait, amelyek egy tavaszi parlamenti sajtótájékoztatón hangzottak el – írta a csütörtöki Magyar Nemzet.

Schiffer azt mondta, röhejesnek tartja, hogy sem a keresetben, sem a tárgyaláson nem tudja szó szerint idézni a kifogásolt szöveget.

Schiffer az ominózus sajtótájékoztatón arra a törvénymódosításra reagált, amely lehetővé teszi, hogy közbeszerzéseken azok a cégek is elindulhassanak, amelyeket korábban kartellezés miatt marasztalták el. Azt mondta, jól jöhet ez Andy Vajnának, mert így az érdekeltségébe tartozó Liga TV is elindulhat tendereken. Sőt a törvénymódosítást Lex Vajnának nevezete el. Vajnáék egyik problémája az volt a nyilatkozattal kapcsolatban, hogy ő nem tulajdonosa az említett televíziónak, de a volt LMP-s politikus szerint ő ezt nem is állította.

Schiffert, ha már a tárgyalást lefújták, riporterünk arról kérdezte, mit gondol a civilek ellen indított kormányzati hadjáratról. Így válaszolt:

Schiffer: Ennyire Németh Szilárd sem lehet hülye

A volt képviselőt kérdeztük, mit gondol arról, hogy a miniszterelnök azt a civil szervezetet is el akarja takarítani, amely magát Orbán Viktort is védte a "gyurcsányi terror" idején.