szerző:
hvg.hu

Nem kíván együttműködni a baloldali pártokkal a Jobbik – mondta Vona Gábor elnök Reutersnek adott interjúban.

A baloldali szavazókhoz, nem a baloldali pártokhoz szeretnének eljutni – mondta az interjúban a Jobbik pártelnöke, hozzátéve: a bal- és a jobboldal szimpatizánsai számára is van üzenetük, programjuk. A cikk megjegyezte: a Jobbik hasonló fordulatot hajtott végre az utóbbi időben, mint korábban a Fidesz, amely elhagyva liberális gyökereit konzervatív erőként került kormányra 1998-ban.

Vona szerint pártjának erős tartalékai vannak – állítása szerint a szavazásra jogosultak 20 százaléka támogatja őket –, és egyértelműen kormányzásra készülnek. "Biztos vagyok abban, hogy egyszer kormányozza majd Magyarországot – idő kérdése. Természetesen azon dolgozunk, hogy ez már 2018-ban megvalósuljon" – magyarázta.

Azt is kijelentette, hogy – bár talán nehéz elhinni, de – egy Jobbik-kormány sokkal demokratikusabb politikai rendszert hozna létre Magyarországon, mint amilyet a Fidesz épített az elmúlt hét évben.

Radnóti Sándor: A csata előtt megfújt takarodó

A 2018-as parlamenti választásokat a Fidesz nem veszítheti el. Ezt minden politikailag tájékozott magyar ember tudja, de van, aki az ellenkezőjét állítja. Nem veszítheti el, mert a Fidesz népszerűsége töretlen. E népszerűséget a közhangulat gerjesztésének és szondázásának kifinomult technikáival érik el, párban a tájékoztatás lehetőségeinek megszorításával, szűkítésével.

Úgy látja, a Jobbik már túljutott azon, hogy keményvonalas támogatói becsapva érezték magukat a néppártosodás miatt. Ez Vona szerint csak időszakos, és az átmenet időszakában természetesen jelentkező probléma volt csupán. "Kezdünk kinőni a tinédzserkorból. Sokan döbbennek rá ilyenkor, hogy mennyit hibáztak. A Jobbik olyan tizenéves volt, amely többször nekiment a falnak, mielőtt rájött, hogy az élet nem fekete és fehér" – magyarázta.

Az interjúban szóba került Vona hanuka alkalmából Köves Slomónak küldött üdvözlete is, s a cikk felidézte: a párt hosszú időt tett meg azóta, hogy tagjaira a nyíltszíni zsidózás, a romák, melegek, külföldiek elleni diszkrimináció volt a jellemző. "Jól tettük, amit az ünnepek alatt tettünk. Ha kormányozni akarunk, valamennyi vallási és egyéb szervezettel partnerséget kell kialakítanunk. Ugyanígy teszek majd jövőre is" – fűzte hozzá.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!