szerző:
MTI

Nyolc kisgyereket tartottak bent megfigyelésre éjszakára, de már jobban vannak. A tanuszoda engedélyét felfüggesztették.

Hazaengedték csütörtökön azokat az óvodásokat, akiket előző nap klórmérgezés gyanújával vittek kórházba Vecsésről – hangzott el a köztévé csütörtök esti híradójában.

Összesen tizennégy embert vittek kórházba, közülük nyolc óvodást, akiket éjszakára megfigyelésre bent tartották a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban.

Fekete Ferenc, a kórház orvos-igazgatója azt mondta: három gyermek hányt, emellett fejfájás és enyhe légúti panaszok fordultak elő náluk. Csütörtökön viszont valamennyien jobban voltak, hazaengedték őket.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerint szerdán egy családi ház udvarán kialakított fedett tanuszodához riasztották a hatóságokat Vecsésre, a Kinizsi utcába. A műszereik nem mutatták ki a klórgázt, de megjegyezte: lehet hogy azért, mert korábban átszellőztették az épületet. A helyszínen a tűzoltók megnézték, milyen anyagokat használnak.

A köztévé a tanuszoda üzemeltetőjét is kereste, de ő nem akart nyilatkozni. A megyei kormányhivatal monori járási szakemberei felfüggesztették a tanuszoda engedélyét. Az ügyben a rendőrség büntetőeljárást indított.