szerző:
MTI

Nyolc kisgyereket tartottak bent megfigyelésre éjszakára, de már jobban vannak. A tanuszoda engedélyét felfüggesztették.

Hazaengedték csütörtökön azokat az óvodásokat, akiket előző nap klórmérgezés gyanújával vittek kórházba Vecsésről – hangzott el a köztévé csütörtök esti híradójában.

Összesen tizennégy embert vittek kórházba, közülük nyolc óvodást, akiket éjszakára megfigyelésre bent tartották a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban.

Fekete Ferenc, a kórház orvos-igazgatója azt mondta: három gyermek hányt, emellett fejfájás és enyhe légúti panaszok fordultak elő náluk. Csütörtökön viszont valamennyien jobban voltak, hazaengedték őket.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerint szerdán egy családi ház udvarán kialakított fedett tanuszodához riasztották a hatóságokat Vecsésre, a Kinizsi utcába. A műszereik nem mutatták ki a klórgázt, de megjegyezte: lehet hogy azért, mert korábban átszellőztették az épületet. A helyszínen a tűzoltók megnézték, milyen anyagokat használnak.

A köztévé a tanuszoda üzemeltetőjét is kereste, de ő nem akart nyilatkozni. A megyei kormányhivatal monori járási szakemberei felfüggesztették a tanuszoda engedélyét. Az ügyben a rendőrség büntetőeljárást indított.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!