szerző:
hvg.hu

Bejegyzése óta rosszul szerepel a nyilvántartásban a kormány által létrehozott Nemzeti Pedagógus Kar.

Köztestület helyett egyesületként jegyezték be 2014 végén a Nemzeti Pedagógus Kart a Fővárosi Törvényszéken, amelynek azonban a róla rendelkező 2011-es törvény szerint elvben egy országos feladat- és hatáskörrel rendelkező köztestületnek kellene lennie – szúrta ki Kiss László MSZP-s képviselő. A két forma nem ugyanaz.

A szocialista politikus Polt Péter legfőbb ügyészhez intézett írásbeli kérdésében mutatott rá az elég nagy bakira, aki válaszában kifejtette, hogy a dolog valahol ott csúszott el, hogy bár a kormány által létrehozott Nemzeti Pedagógus Kar bírósági nyilvántartásba vételéről rendelkező végzésbe még köztestületet írtak, az Országos Bírósági Hivatal által vezetett civil szervezetek országos névjegyzékébe már egyesületként került be a szervezet. Ez "nyilvánvalóan téves adat" – konstatálja Polt is.

Polt hozzáteszi, a Nemzeti Pedagógus Kart egyébként az oktatásért felelős miniszter ellenőrzi, az ügyészségre nem tartozik a dolog, de most, hogy egy szocialista politikusnak feltűnt a két éve a rendszerben lévő hiba, azért szóltak a Fővárosi Törvényszéknek, hogy javítsák ki.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!