szerző:
hvg.hu

Bejegyzése óta rosszul szerepel a nyilvántartásban a kormány által létrehozott Nemzeti Pedagógus Kar.

Köztestület helyett egyesületként jegyezték be 2014 végén a Nemzeti Pedagógus Kart a Fővárosi Törvényszéken, amelynek azonban a róla rendelkező 2011-es törvény szerint elvben egy országos feladat- és hatáskörrel rendelkező köztestületnek kellene lennie – szúrta ki Kiss László MSZP-s képviselő. A két forma nem ugyanaz.

A szocialista politikus Polt Péter legfőbb ügyészhez intézett írásbeli kérdésében mutatott rá az elég nagy bakira, aki válaszában kifejtette, hogy a dolog valahol ott csúszott el, hogy bár a kormány által létrehozott Nemzeti Pedagógus Kar bírósági nyilvántartásba vételéről rendelkező végzésbe még köztestületet írtak, az Országos Bírósági Hivatal által vezetett civil szervezetek országos névjegyzékébe már egyesületként került be a szervezet. Ez "nyilvánvalóan téves adat" – konstatálja Polt is.

Polt hozzáteszi, a Nemzeti Pedagógus Kart egyébként az oktatásért felelős miniszter ellenőrzi, az ügyészségre nem tartozik a dolog, de most, hogy egy szocialista politikusnak feltűnt a két éve a rendszerben lévő hiba, azért szóltak a Fővárosi Törvényszéknek, hogy javítsák ki.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!