szerző:
hvg.hu

Leszakadó padlóra riadt fel álmából egy család a Baranya megyei Bogádon. Másfél métert zuhantak a bútorok a hálószoba alatt lévő gödörbe. A gondot egy csőtörés okozta: a több köbméternyi víz alámosta a pincét, ami miatt süllyedni kezdett két épület. A család háza lakhatatlanná vált, átmenetileg barátokhoz költöztek – tudósított kedden az RTL Híradó.

A hálószoba alatt keletkezett gödör szinte elnyelte a szekrényeket, kis híján az ágy is bele zuhant aznap éjjel 11 óra körül. A tulajdonos álmából riadt fel az omlásra, azonnal kimenekült a hálóból.

Később derült ki, hogy a szomszédban üresen álló házban csőtörés volt, és ez okozta a bajt. A víz kimosta a talajt, a két érintett épület ettől gyengült meg.

Az üresen álló ház szinte kettétört, a falon keletkezett óriási repedésen át lehet nyúlni egyik helyiségből a másikba.

A család háza alatt hatalmas gödör van. A falról leestek a csempék, több helyen megrepedt a plafon. A pincében 15 centi magasan állt a víz. A tűzoltók nem mertek szivattyúzni, mert attól tartottak, hogy összedől a pince, és vele együtt mindkét épület.

A tűzoltók lakhatatlanná nyilvánították a házat. Statikusok szerint az sem kizárt, hogy az egészet le kell bontani.

A család barátokhoz költözött. Volt biztosításuk, a kárszakértő véleményére várnak.

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!