szerző:
hvg.hu

Pénteken többfelé megmaradhat napközben a köd, egyes helyeken ónos eső is nehezítheti a közlekedést, de már közel van az enyhülés. Hétvégén megszűnik lassan az eső, a jövő hét elején pedig bőven 10 fok felé emelkedik a csúcshőmérséklet.

Pénteken napközben is marad az ország legnagyobb részén a nyirkos, hideg idő, a nap első felében főként a Tiszántúl északi részén lehet kisebb ónos eső, havas eső, délutántól a Dunántúlon fordulhat elő elszórtan kisebb eső. Délutántól főleg a Dunától nyugatra élénkülhet meg a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1, +5 fok között várható, de nyugaton 6, 7 fok is lehet.

Péntekre elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki több megyére ónos eső és sűrű köd miatt is.

©

Szombaton már vékonyodik a felhőzet, legtovább a középső és déli területeken lehet felhős az ég. Elszórtan valószínű kisebb eső, reggel néhol még ónos eső. Az Észak-Dunántúlon megerősödik a szél. A hajnali +1, -4 fokról 4, 9 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, eső nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a jövő hét első felében tovább melegszik az idő. Elszórtan eső még lehet, de lesznek már olyan területek az országban, ahol 12, 14 fokot is mérhetnek napközben.

©