szerző:
hvg.hu

Várható volt, hogy a kormányoldalon nem fognak ujjongani a sikeres aláírásgyűjtéstől, de van, ahol be sem számoltak róla.

Pénteken összesen 266 151 aláírást adott le a Momentum Mozgalom a Fővárosi Választási Irodában, hogy helyi népszavazást kezdeményezzenek a budapesti olimpiáról.

Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke délután fél 2-kor jelentette be az aláírások számát, amelyről az állami Magyar Távirati Iroda több mint egy órával később számolt csak be "Leadta a Momentum az olimpiai népszavazás kiírásáért összegyűjtött aláírásokat" című rövidhírében.

A kormánypárti sajtó azonban nem állt meg ennyinél. A Magyar Idők például egészen patetikus címet választott a fél 3-kor megjelenő rövid beszámolójához, amely "Az ellenzék lerombolhatja az olimpiai álmot" címmel jelent meg, és amelyben csak hangsúlyozni tudják, hogy az aláírások hitelesítésére még várni kell.

©

Az Origo szintén ezt a vonalat vitte tovább a címlapjukon eldugott cikkel, amelynek már a címében az sugallták, hogy "Sok hamis aláírás lehet az olimpiaellenes aláírások között".

©

Másfél órával a Momentum bejelentése után azonban a Habony-közeli lapok egyikében sem találtunk beszámolót az olimpiaellenes aláírások leadásáról: sem a 888.hu, sem a Lokál.hu, sem a Ripost.hu nem tartotta érdemesnek beszámolni arról, hogy 266 ezer aláírással helyi népszavazást kezdeményeztek.

A 888 végül délután három óra után a "Közeleg a tél" rovatában számolt be röviden arról, hogy "Leadta a Momentum az olimpiaellenes aláírásokat", negyed 4-kor pedig a Lokálon is megjelent, hogy "Leadták az aláírásokat".

©

A jobboldali Demokrata honlapján ugyanekkor a Momentum aláírásgyűjtése helyett a MOB nyilatkozata foglalta el a vezető helyet, amely szerint "MOB: az ellenzéki pártok meggyengítették az esélyeket".

©

A jobboldali Magyar Hírlap online kiadásában szintén csak három körül adtak hírt az aláírások leadásáról, és miközben Tarlós István nyilatkozatát is kiemelték a címlapjukon, az is vezető hír lett, hogy "A Momentum Mozgalom mintegy negyedmillió aláírást adott le".

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!