szerző:
hvg.hu

A Párbeszéd társelnöke azt kezdeményezi, a közgyűlés a szerdai ülésen döntsön a népszavazás kiírásáról. A 266 ezer aláírás összegyűjtéséhez gratulál, ebből a Párbeszéd is kivette részét.

Szerdán kezdeményezné a közgyűlésben Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, zuglói polgármester, hogy a főváros írja ki a népszavazást, ne várják meg az aláírások hitelességének ellenőrzését. Javaslatát a többi, aláírást gyűjtő párt képviselőjével terjesztené a közgyűlés elé.

Karácsony szerint az lenne a helyes, ha az olimpiai pályázat további sorsával kapcsolatban megvárnák a népszavazás eredményét. Bár ők azt tapasztalták, hogy az aláírók többsége olimpiaellenes volt, lehettek köztük olyanok is, akik a népszavazás kiírását szerették volna elérni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!