szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A parlamenti küszöbhöz bőven elég volt 266 ezer a legutóbbi választásokon.

A Momentum Mozgalom kezdeményezésére és a szervezet vezetésével 266 ezer aláírás gyűlt össze a budapesti olimpiai pályázat sorsáról szóló helyi népszavazáshoz. Kell valami arányszám, mégis mennyit ér egy ekkora támogatás? A 2014-es országgyűlési választásokon az LMP 268 ezer szavazatot gyűjtött Budapesten és a 19 megyében, és így 5,47 százalékkal parlamenti párt lett. A Fidesz választási reformja óta csak országos lista van. 2010-ben, amikor még saját listára szavaztak a fővárosiak, egyedül Orbánék szereztek 266 ezernél több szavazatot, az MSZP akkor 238 ezerig jutott, és ezzel a voksok negyedét szerezte meg.

2014 őszén Tarlós István megválasztásához 290 ezer szavazat kellett.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!