szerző:
- esel -

Nagy a tartozásunk? Ég a ház? Startupot indítanánk, de nincs kezdőtőke? Érdemes megkeresni Mészáros Lőrincet.

Akinek ekkora tartozása van, persze, hogy csak 742 ezer forint marad a feleségével közös számláján. Jó, Magyarország alsó-középosztálybeli miniszterelnökének persze nem személyes biznisze ez, az országot is csak időlegesen lízingeli, a Cider Alma Kft.-ben pedig a sógora és Anikó asszony unokaöccse tűnik fel. Na ez az a cég, amelyiknek sikerült egy 3,2 milliárd forintos tartozást összehoznia a Magyar Nemzeti Kereskedőháznál, és amikor az ember bajban van, kihez fordul? A barátaihoz.

Így történt, hogy Magyarország alsó-középosztálybeli miniszterelnökének jól jött páratlan emberismerete, nem mindegy, ki az ember barátja. Nem más, mint a saját lábon álló Mészáros Lőrinc (gázszerelő, polgármester, vállalkozó, fociklub-, föld-, trafik- és médiatulajdonos) mentette meg őt, pontosabban egy hozzá köthető cég; hiába, akinek 2010 óta valamiért évente duplázódik meg a vagyona, az ezt is megengedheti magának. What friends are for.

Nagyon téved tehát és igencsak rosszhiszemű az ellenzék, amikor azzal jön, hogy íme, itt a fényes bizonyítéka Mészáros strómanságának. Ezeknek az embereknek nem voltak még jóbarátai? Ha Mészáros Lőrinc néhány évszázaddal korábban él, simán bekerül Kropotkin híres könyvébe, a Kölcsönös segítség mint természettörvénybe:

Ha segítek oltani az égő házat, nem a szeretet vezet szomszédom iránt, akit talán nem is ismerek; ennél sokkal többet átölelő, bár bizonytalan érzés: az emberi szolidaritás érzése és a szociális ösztön az, ami ösztökél.

Teljesen nyilvánvaló, hogy a miniszterelnök a megmaradt 742 ezer forintjából nem tudta volna rendezni a cechet, bármekkora is az emberi szolidaritás érzés benne, valamint a szociális ösztöne. A felcsúti ingatlant esetleg kiadhatják Airbnb-be, vagy eladhatják a mellette landolt, stadionra emlékeztető ufót, ja nem, az sem az övék. Mindegy, örüljünk, ha a hó végén marad nekik betevőre.

Viszont lehet, hogy mégsem csak egyszerű barátságról van szó, amit az illetékes szerveknek ezért nem is kell persze vizsgálniuk. Ahogy semmi mást sem, ami az Orbán és a Mészáros családok vagyongyarapodásáról szól. Lehet, hogy a Nemzet Gázszerelője ezt a segítést szolgáltatásként nyújtja, bármelyikünknek! Annak is, aki nem annyira legatyásodott még, mint a jelenlegi kormányfőnk, de azért nehezen törleszti a hitelét vagy perkál súlyos tízezreket a Providentnek.

Nagy a tartozásunk? Ég a ház? Startupot indítanánk, de nincs kezdődtőke? Érdemes megkeresni Mészáros Lőrincet, majd ő vagy a cégbirodalma segít. Ha nem veszett ki belőle teljesen az emberi szolidaritás érzése és a szociális ösztön.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!