szerző:
hvg.hu

Molnár Gyula szerint a kormány nem megy bele egy olyan népszavazásba, ahol vereséget szenvedhet.

Az MSZP elnöke, Molnár Gyula azt mondta, gratulálnak a 266 ezer aláírás összegyűjtéséhez, "ez mindenki sikere, különösen a kezdményezőké". Azt nem tudta megmondani, hogy az MSZP mennyi aláírást gyűjtött össze, "számháborúba nem megyünk bele", de az első perctől mondták, hogy a párt tagjai is szálljanak be a gyűjtésbe.

A pártelnök úgy fogalmazott, "nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy a hatalom, ami mindig elfutott a szabad véleménynyilvánítás elől, mit tesz, adminisztratív eszközökkel megakadályozza a népszavazást, vagy visszavonja a pályázatot". Molnár szerint a Fidesz gyáva ahhoz, hogy belemenjen olyan népszavazásba, amiben vereséget szenved. Szerinte azért nem lesz az ügyben népszavás, mert a kormány, illetve Budapest visszavonja a pályázatot. Ha mégis lesz, akkor egyértelműen beállnak kampányolni, és azon dolgoznak majd, hogy az érvényes legyen.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!