Balavány György
Balavány György

A legnagyobb hír nem az, hogy nem lesz olimpia, hanem hogy a Fidesz ismét, durván pofára esett.

Minden valószínűség szerint nem lesz olimpia, oké, nem tarolják le tök értelmetlenül a fővárost, és – ennek ürügyén legalábbis – nem csoportosítják át az egészségügyre, oktatásra és vidéki infrastruktúra-fejlesztésre való forrásokat versenysportra.

Valószínűleg kioldalognak az ötlet mögül ezek után, már ha nem akarnak a nyakukba még egy bukó népszavazást. És az oldalgás sem lesz egyszerű, nyilván, mégiscsak a Nagyfőnök Nagy Víziójáról van szó. De: amúgy is mikroszkopikus lett volna az esélye, hogy Magyarország 2024-ben olimpiát rendezhessen; e tekintetben annyi  a változás, hogy a sok százmilliárd, ami az olimpia fedőnevű rablóakcióban vesztette volna el közpénz jellegét, most majd másképpen fogja.

Nem aggódom amiatt, hogy gondot okoz a síbolómágusoknak újabb ötleteket kiagyalni, ezek a fiúk lopásban messze kreatívabbak, mint bármelyik elődjük.

A legnagyobb hír nem az, hogy nem lesz olimpia, hanem hogy a Fidesz ismét, durván pofára esett.

A felsőoktatási keretszámok, az internetadó és boltzár után a negyedik kérdésben derült ki, hogy a Fidesznek nem jött össze, és már nem is fog összejönni a Mesterterv, vagyis a totális egyeduralom. (Azt fogják persze mondani, hogy nem is törekszenek erre, pedig egyébre sem törekszenek – kormányzás helyett – hetedik éve.)  Pont most, a népszerűsége csúcsán kapta ezt a hatalmas pofont a kormánypárt, és kitől? A sorosita ármánytól? A zelmúltnyolcév bukott pártjaitól?  Nem, egy maroknyi, eddig ismeretlen fiataltól, akik egyszer csak a sarkukra álltak, és forradalmi hangulatot csináltak az országban.

És ez többet jelent annál, hogy mi lesz 2024-ben. Ez azt jelenti, hogy mi lesz itt rövidesen. Azt jelenti, hogy a Fidesz akaratát bizony meg lehet törni. A parlamenten kívülről, az utcáról akár. És ha egyszer meg lehet törni, akkor hiába a kolosszális propagandagépezet minden hazugsága, meg lehet törni még egyszer és még egyszer. Amíg meg nem tanulják, hogy nem tehetik, amit akarnak, vagy amíg el nem húznak duzzogva – hogy aztán ne kelljen a végén fejvesztve menekülniük.

Nagyon úgy tűnik, hogy jön a tavasz.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!