szerző:
hvg.hu

Az LMP társelnöke, Hadházy Ákos úgy tudja, a Fidesz nem is akarta igazán az olimpiát.

Az LMP társelnöke, Hadházy Ákos azt mondja, sok olyan félhivatalos információja van, hogy a kormány eleve nem nagyon akarta az olimpiát, és azt szerette volna, ha a pályázat elbukik. Kérdésünkre, hogy ennek mi értelme van, Hadházy azt mondja, a kormány is tudja, hogy az olimpiarendezés nagyon problémás, a kabinetnek szerinte inkább az volt a fontos, hogy sok pénzt költhet pozitív üzenetekre, mikor pedig elutasítják a pályázatot, mutogathat a háttérhatalomra meg a világra.

Az olimpiát jellemzően Orbán Viktor nagy álmaként emlegetik, ám Hadházy szerint inkább a Puskás Stadionban tartott BL-döntő Orbán álma, ami még össze is jöhet. Szerinte abszolút elképzelhető, hogy a kormány, illetve Budapest kihátrál az olimpia mögül, mert tudatosan kerüli azokat a helyzeteket, amelyben veszíthet.

A 266 ezer összegyűjtött aláírásnak örül, több pozitívumot is lát ebben: egyrészt, hogy az ellenzék még sincs olyan depressziós állapotban, mint mondják, másrészt a jelenlegi médiaviszonyok mellett is átfordult a közvélemény hangulata.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!