szerző:
hvg.hu

Azt korábban is tudni lehetett, hogy a Városligeti-tó lesz az egyik helyszín, de az újdonság, hogy így fog kinézni.

Amennyiben az esemény honlapjára felkerült látványterv – amit az Urbanista szúrt ki – nem blöff, akkor a júliusi budapesti vizes világbajnokság szinkronúszó versenyeit a Városligeti-tóban tartják majd. Pontosabban az oda épített ideiglenes medencében.

©
©

A vb idejére felépített ideiglenes lelátókról 5 ezer néző figyelheti majd a versenyzőket a helyszínen, amelyről a honlap így ír:

"Mindamellett, hogy a Műjégpálya számos téli sporteseménynek adott már otthont, most egy merőben új oldalát fogja mutatni a 2017-es FINA Világbajnokságon. Az új kihívást a szinkronúszó versenyek megrendezése jelenti, amely együtt jár majd két mobil medence kialakításával. Könnyen lehet, hogy a rendkívüli premier hagyományt fog teremteni, hiszen minden feltétel adott, kezdve a festőien szép környezettel, a Hősök terének monumentális emlékmű-csoportjával, a pálya szomszédságában a Vajdahunyad-várral, nem utolsó sorban pedig a Műcsarnok épületével."

©

A Városliget mellett a vb központi helyszínei a Batthyány tér (szuper toronyugrás), a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda (vízilabda), a Duna Aréna (úszás, műugrás) és Balatonfüred (nyíltvízi úszás) lesznek.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!