szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Szentendrei-szigeten található település húsz éve csatázik az állammal egy hídért, amely autós összeköttetést biztosítana Szentendrével. Híd lesz, csak éppen a kerékpárosoknak és a gyalogosoknak.

©

A jó hír az, hogy a Fekete-tengerig vezető EuroVelo 6-os útvonal Visegrád és Szentendre közötti szakasza a Szentendrei-szigeten halad majd, így Visegrád és Kisoroszi, valamint Szigetmonostor és Szentendre között kerékpáros-gyalogos híd épül uniós pénzből. Így szól a kormányhatározat, amely egy nappal az után jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy jégzajlás miatt hajózási tilalmat rendeltek el a Dunán, leállítva a Szentendrei-sziget kompjait is.

A több hétig tartó, a szigeten komoly közlekedési gondot okozó zárlat a település független vezetője szerint jól mutatta, miért lenne fontos, hogy megkapják a rég megígért autós hidat. A rossz hír az, hogy valószínűleg nem kapják meg, ha elkészül a két kerékpáros-gyalogos átkelő. Bár ennek meg azok örülhetnek, akik nem akarják, hogy a jobb közlekedés miatt érkező kiköltözők agglomerációs egyenvárossá alakítsák a falut.  A HVG e heti számában részletesen bemutatja a vita előzményeit, az évtizedek óta húzódó jogi csatározást és a lehetséges megoldásokat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!