szerző:
hvg.hu

Nem sokáig tartott a cukiságkampány.

"Szeretném megkérni a nolimpia aláírásgyűjtőit és a momentumosokat, hogy segítsenek a gyűjtésben. Mert mindazok az indokok, amivel az olimpiai pályázatot megfúrták, itt is fennállnak" - olvasható a zsidó olimpiaként is emlegetett Maccabi  játékok magyarországi megrendezése elleni, a Reflektor blog által észrevett felhívás a Jobbik második kerületi blogján.

A néppártosodás útján elindult, barátságos arcot mutatni igyekvő párt ezzel a jelek szerint visszatér az antiszemita gyökerekhez. Merthogy a 2024-es budapesti olimpiával szembeni legfőbb érv a rendezvény óriási költsége volt. Ebben a tekintetben pedig a két rendezvény ég és föld. A Maccabi rendezésére szánt 2 milliárd forint, amint erre az Index is utal, három nagyságrenddel kisebb összeg, mint a sebtében lefújt olimpiarendezéshez szükséges ezermilliárdok.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!