szerző:
hvg.hu

A Pilisi Parkerdő Zrt. szerint jobb megoldás, ha a kirándulók egyszerűen haza viszik a szemetüket. Arról még nem nyilatkozott az erdészet, hogy mi lesz a hulladékkal, ha trehányak az emberek.

Az erdő nem szeméttároló

- címmel jelent meg egy hír a II. kerületi önkormányzat honlapján. A cikk szerint a Pilisi Parkerdő Zrt. megfontolja az erdei szeméttárolók fokozatos megszüntetésének lehetőségeit, mert álláspontjuk szerint jobb, ha a kirándulók elviszik magukkal az erdőbe bevitt szemetet.

Az erdészet szerint napi problémát okoz az erdészetnek az erdei letelepedők, pihenőhelyek mellett kialakított hulladékgyűjtők fenntartása.

Másrészt a szemétgyűjtők rendszeres ürítése nem olcsó, nem beszélve a kukátat körbejáró szállítójárművek üzemanyagfogyasztásáról, ami ellentétes a környezetbarát erdőfenntartással. Az erdészetnél úgy gondolják, hogy ha a hulladék nem maradna az erdőben, akkor pénzt és energiát lehetne megspórolni.

©

Az erdei hulladékgyűjtők megszüntetését fokozatosan képzelik el: az utaktól távolabb eső, ritkábban látogatott helyszíneken kezdik el és a forgalmasabb, sűrűbben látogatott pihenő- és letelepedőhelyek környékén érne véget.

Az új szemlélet bevezetésén már más erdészetek is gondolkodnak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!